سه شنبه، 10 تیر 1404

تعادل نسبی در بازار / سیمانی‌ها در شیب سرخ
20 خرداد 1404, 16:20
کد خبر: 677

تعادل نسبی در بازار / سیمانی‌ها در شیب سرخ

بورس تهران امروز با ورود ۳ هزار میلیارد تومان سفارش خرید آغاز شد. اخبار مثبت مذاکرات و جلسات وزیر پیشنهادی اقتصاد بر روند بازار تأثیر گذاشت. شاخص کل ۱۳۰۰ واحد افت کرد اما ۴۰% نمادها سبزپوش شدند.

به گزارش خبرنگار اقتصادرَوا، بورس تهران روز سه ‌شنبه ۲۰ خرداد ماه را با سفارش‌های خریدی بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان در پیش ‌گشایش آغاز کرد. با توجه به اخبار مثبتی که از روند مذاکرات به بازار مخابره شد، چنین واکنشی دور از انتظار نبود. همچنین جلسات مدنی‌زاده، وزیر پیشنهادی اقتصاد، در مجلس و پرسش و پاسخ‌هایی که در زمینه برنامه پیشنهادی این اقتصاددان دانشگاه شریف مطرح شد، بر روند امروز بازار بی ‌تأثیر نبود.

به گفته اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، دور ششم مذاکرات در حال برنامه ‌ریزی است و احتمالاً روز یکشنبه در مسقط برگزار خواهد شد. همین اتفاق برای بورس تهران سیگنالی مثبت تلقی شد و به افزایش قدرت تقاضا در کلیت بازار انجامید.

در نهایت، اگرچه شاخص کل افت اندکی را تجربه کرد، اما در کلیت بازار شاهد تعادل نسبی میان عرضه و تقاضا بودیم. ۴۰ درصد نمادها در محدوده مثبت روز را به پایان بردند و ۶۰ درصد باقی‌ مانده قرمزپوش شدند. با این حال، خروج پول حقیقی از معاملات خرد که در ابتدای معاملات به ۱۵۰ میلیارد تومان رسیده بود، در نهایت با ورود پول حقیقی بیشتر به بازار، به ۵۴ میلیارد تومان کاهش یافت. همچنین، صندوق‌های درآمد ثابت نیز با خروج اندک پول حقیقی همراه شدند و تراز این صندوق‌ها به منفی ۲۰ میلیارد تومان رسید.

 

ارزش معاملات خرد اما همچنان بسیار پایین است و به‌سختی به مرز ۷ هزار میلیارد تومان رسیده است. ارزش معاملات خرد یکی از شاخص‌های مهم برای بررسی میزان اعتماد به بازار سرمایه است. همچنین شاخصی مهم و تأثیرگذار بر رشد و توسعه بازار سرمایه نیز به شمار می‌رود. کاهش ارزش معاملات خرد، عمق بازار را کاهش داده و بازار را از تعادل، کارایی و رشد پایدار محروم ساخته است.

در پایان معاملات امروز، شاخص کل با ریزش ۱۳۰۰ واحدی همراه شد تا به نقطه حمایتی خود در محدوده ۲,۹۵۰,۰۰۰ واحد نزدیک ‌تر شود. همچنین شاخص هم‌وزن با افت ۲۶۰۰ واحدی مواجه شد.

در میان گروه‌های بورسی، گروه بانکی‌ها بیشترین استقبال را داشتند و با توجه به ادامه مذاکرات، ۹۷ میلیارد تومان پول حقیقی به این گروه تزریق شد. اما در مقابل، گروه سیمانی‌ها به دلیل چالش‌های متعددی که در مسیر تولید، توزیع و قیمت‌گذاری سیمان وجود دارد، بیشترین خروج پول حقیقی را به ثبت رسانده‌اند. حدود ۴۳ میلیارد تومان پول حقیقی از گروه سیمانی‌ها خارج شده و سبب افت قیمت سهام در این صنعت شده است.

از طرفی، صندوق‌های طلا نیز با رِنج منفی کار خود را آغاز کردند. با این حال، در ابتدای معاملات این صندوق‌ها، بیش از ۶۰ میلیارد تومان پول حقیقی به آن‌ها تزریق شد که نشانه‌ای واضح از تمایل فعالان بازار به سرمایه ‌گذاری روی طلا در ریزش‌ها و احتمالاً کف‌های قیمتی است.


گزارش از: متین محلاتی، کارشناس بورس

عکس خوانده نمی‌شود