جمعه، 27 تیر 1404

بازار طلای جهانی زیر سایه تنش و تورم
دیروز, 11:10
کد خبر: 783

بازار طلای جهانی زیر سایه تنش و تورم

افزایش دوباره قیمت طلا در پی تنش‌های سیاسی و خرید بانک‌های مرکزی، امید صعود تا ۴۰۰۰ دلار را تقویت کرده؛ اما تحلیل‌ها از احتمال اصلاح در کوتاه‌مدت نیز خبر می‌دهند.

سقوط طلا در بالاترین نرخ‌های سه‌هفته‌ای، بار دیگر نشان داد که دارایی‌های امن در مواجهه با بی‌ثباتی سیاسی و اقتصادی همچنان جایگاه ویژه‌ای دارند. روز سه‌شنبه، قیمت طلای نقدی با افزایش ۰.۵‌درصد به ۳٬۳۶۰٫۳۵ دلار در هر اونس رسید و قراردادهای آتی نیز شاهد رشد ۰.۳ درصدی بودند. بازار این روزها منتظر انتشار داده‌های تورم آمریکا است تا مسیر احتمالی نرخ بهره فدرال رزرو روشن شود .

بازه نوسان نرخ، در پی تهدید دونالد ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه ۳۰‌درصدی علیه واردات از مکزیک و اتحادیه اروپا، تحت فشار قرار گرفته است. این سیاست نیروهای اقتصادی را به سمت دارایی‌های بدون بازده چون طلا سوق داده است؛ کارشناسان KCM Trade معتقدند این روند در غیاب بازگشت دلار یا افزایش نرخ‌های خزانه‌داری ادامه خواهد یافت.

در سطحی کلان‌تر، افزایش خرید طلای بانک‌های مرکزی نیز بر تقویت روند صعودی قیمت بی‌تأثیر نبوده است. طبق گزارش شورای جهانی طلا، این نهادها از سال گذشته به‌طور متوسط بیش از ۱۰۰۰ تُن طلا در سال خریداری کرده‌اند. این روند پیشرو، بخشی از سیاست کاهش وابستگی به دلار و تقویت دارایی‌های ذخیره‌ای امن است. برخی تحلیلگران بلندپروازانه، هدف بعدی طلا را دستیابی به ۴٬۰۰۰ دلار تا اواسط ۲۰۲۶ می‌دانند .

نمودار عملکرد طلا در نیمه اول سال جاری، با ثبت رشدی ۲۷‌درصدی نسبت به ابتدای سال، رکورد بی‌سابقه‌ای را ثبت کرده است. تحلیل‌های فنی، نظیر RSI معادل ۵۳٫۹۱، نشان از ادامه حرکت صعودی دارد و الگوهای بولینگر، فشردگی کنونی را به‌عنوان مقدمه‌ای برای جهش بیشتر تعبیر می‌کنند .

با وجود این، هشدارهای محتاطانه‌ای نیز شنیده می‌شود؛ شورای جهانی طلا هشدار داده که در صورت آرام شدن تنش‌های ژئوپلیتیک، تقاضای فیزیکی کاهش یافته، یا دلار و بازده خزانه‌داری ایالات متحده تقویت شود، ممکن است طلا در میان‌مدت با اصلاح یا عقب‌نشینی مواجه شود .
 
از نظر تکنیکال نیز چارت اونس طلای جهانی، درون یک محدوده تریدینگ رنج می‌باشد و همچنین نزدیک به یک ناحیه مقاومتی است که این موضوع، احتمال اصلاح قیمت را تا محدوده 3250 دلار در کوتاه مدت افزایش می‌دهد. اما در بلند مدت، می توانیم انتظار صعود قیمت را به دلیل وجود در یک روند  صعودی قدرتمند متصور باشیم.

وضعیت فعلی بازار طلا، نمونه‌ای از ترکیب فشارهای تورمی، تنش‌های تجاری و سیاست‌های ذخیره‌ای استراتژیک بانک‌های مرکزی است. اگر داده‌های مهم اقتصادی مانند شاخص قیمت مصرف‌کننده آمریکا، از افزایش تورم حکایت کنند، طلا ممکن است مسیر صعودی خود را حفظ کند. در عین حال، کاهش تنش‌های جهانی یا بازگشت جذابیت دلار، می‌تواند زمینه‌ساز اصلاح قیمت باشد.

از دیدگاه بلندمدت، تحلیل‌هایی مانند پیش‌بینی دستیابی به سطح ۴٬۰۰۰ دلار نشانه چشم‌انداز مثبت همچنان باقی مانده‌اند؛ اما سرمایه‌گذاران باید با دقت تحولات پولی و سیاسی را رصد کنند تا در مقابل نوسانات احتمالی، برنده باشند.


گزارش از: سامان قاسم پور، کارشناس بازارهای مالی

عکس خوانده نمی‌شود