
ریزش 2.5 درصدی شاخص کل پس از جنگ تعرفهای
به گزارش خبرنگار اقتصادرَوا، سومین ریزش مربوط به سال ۱۴۰۴، به سومین افت متوالی بورس تهران تبدیل شد. شاخص کل با ریزشی معادل ۲۶٬۹۶۳ واحد، به سطح ۲٬۷۴۶٬۸۵۸ واحد رسید تا در این هفته، بیش از ۲ درصد افت را تجربه کرده باشد. شاخص هموزن نیز همجهت با شاخص کل، به محدوده ۸۰۴٬۹۱۴ واحد سقوط کرد.
روز دوشنبه، ۱۸ فروردینماه ۱۴۰۴، ۸۲ درصد بازار در وضعیت منفی قرار داشت و تنها ۱۲۳ نماد با وضعیت مثبت معامله شدند. گروه بانکی بار دیگر مورد توجه بازار قرار گرفت و بالاترین ارزش معاملات روز را به خود اختصاص داد. نمادهای وبملت و وتجارت، بیشترین ارزش معاملات روز را به خود اختصاص دادند.
در همین حین، ۶۱۶ میلیارد تومان پول حقیقی از معاملات خرد و ۵۶۶ میلیارد تومان از صندوقهای درآمد ثابت خارج شد تا صندوقهای طلا بار دیگر به نورچشمی بازار تبدیل شوند و ۱٬۲۵۰ میلیارد تومان پول حقیقی را به سمت خود جذب کنند. تمامی صندوقهای طلا در محدوده مثبت معامله شدند و همچنین نماد «فزر» که در حوزه بهرهبرداری از معدن طلای آقدره فعالیت دارد، سومین نماد برتر از نظر ارزش معاملات بود و با صف خرید، معاملات خود را به پایان رساند.
امروز دلار در بازار آزاد در محدوده ۱۰۵٬۳۵۰ تومان معامله شد و دلار حواله توافقی نیز به نزدیکی کانال ۶۹ هزار تومان رسید و در محدوده ۶۸٬۸۳۶ تومان معامله شد.
در شرایطی که ترامپ جنگ تعرفهای خود را آغاز کرده و قیمت کامودیتیها روندی نزولی یافته است، قیمت دلار و طلا در حال افزایش است؛ موضوعی که مجدداً بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل، از جانب شرکتهای کامودیتیمحور، به جا گذاشته است. نمادهای فملی، فولاد، شپنا و شستا از جمله تأثیرگذارترین نمادها بر افت حدود یکدرصدی شاخص کل بودند.
به نظر میرسد پس از استیضاح همتی، هیچکس مسئولیت این ریزشها را بر عهده نمیگیرد و همگان در سکوت به سر میبرند؛ در حالی که سهامداران روز به روز بیشتر از وضعیت بازار گلایهمند میشوند و سرمایههای خود را - که منبع اصلی تأمین مالی و سرمایهگذاری در تولید هستند ـ از بازار خارج کرده و به سمت بازار طلا یا بورسهای خارجی سوق میدهند.