
تثبیت مقاومت با سیگنال مذاکراتی؟
بازار امروز در ابتدا با فشار فروش همراه بود و روز را منفی آغاز کرد، اما با گذشت زمان و پس از انتشار اخبار مثبت درباره ادامه مذاکرات در روز شنبه، شاهد بهبود نسبی جو روانی و افزایش تقاضا در نمادهای کوچک و متوسط بودیم؛ تا جایی که شاخص کل که در دقایق ابتدایی منفی شده بود، با افزایش تقاضا مواجه شد و در نهایت با بیش از ۱۳۰۰۰ واحد رشد مثبت، به سطح ۳٬۱۱۰٬۰۰۰ واحدی دست یافت. با این حال، شاخص کل همچنان درگیر مقاومت کوتاهمدت خود است. اگر این سطح تثبیت نشود، ممکن است بار دیگر شاهد فشار عرضه و ادامه اصلاح در کلیت بازار باشیم.
در سمت مقابل، شاخص هموزن همچنان صعودی است که نشان از جریان نقدینگی به سمت سهام کوچکتر بازار دارد. ارزش معاملات خرد در پایان معاملات، باز هم به نزدیکی ۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده که در کنار ۹۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی که وارد معاملات خرد شده و همچنین بیش از هزار میلیارد تومانی که به صندوقهای درآمد ثابت تزریق شده است، میتواند نشان از پایان روند اصلاحی بازار باشد و نوید روزهای صعودیتر در بازار را به سهامداران بدهد.
هرچند که در ابتدای بازار شاهد خروج سنگین نقدینگی از صندوقهای درآمد ثابت بودیم، اما در اواخر معاملات این صندوقها، میزان پول ورودی مثبت شد و به بیش از هزار میلیارد تومان رسید. ارزش صفهای خرید بازار هم به بیش از ۲۷۰۰ میلیارد تومان رسیده و از سوی دیگر، صف فروش تنها ۳۰۸ میلیارد تومان بوده است؛ شرایطی که میتواند نشانهای از چرخش تدریجی فضای بازار باشد.
با از سر گرفته شدن مذاکرات، قیمت دلار در بازار آزاد بار دیگر روندی نزولی به خود گرفت و تا کانال ۸۲ هزار تومان ریزش کرد. در صورت ادامهدار بودن مذاکرات و از همه مهمتر خوشبینی بازار به این مذاکرات، قیمت دلار میتواند حتی تا کانال ۷۹ هزار تومان کاهش یابد.
بازار امروز از فضای منفی ابتدایی فاصله گرفت و برای تثبیت عبور از یک مقاومت کوتاهمدت کلیدی تلاش کرد. چنانچه این مقاومت در شاخص کل تثبیت شود، احتمال تداوم روند صعودی در روزهای آینده تقویت خواهد یافت؛ هرچند هنوز نشانههایی از تردید در تصمیمگیری معاملهگران به چشم میخورد.
گزارش از: متین محلاتی، کارشناس بورس